onsdag 9 oktober 2013

Choklad cupcakes med vanilj frosting

Är du sugen på något riktigt chokladigt? Prova detta recept! 




  Ingredienser: 

CUPCAKES:
200 g smör
3 dl farinsocker
3 ägg
1 tsk vaniljarom 
2,5 dl vetemjöl
1 dl kakaopulver
1 tsk bakpulver
½ tsk matsoda
100 g mörk choklad
3 msk mjölk

 FROSTING:
100 g vitchoklad
200 g färskost
50 g mjukt smör
1 tsk vaniljarom
3 dl florsocker

Gör så här: 
1. Sätt ugnen på 180 grader och sätt 12 muffinsformer på en plåt. 
2. Blanda ihop alla ingredienserna utom mjölken och chokladen. Vispa väl.
3. Smält chokladen och låt svalna. Blanda i degen tillsammans med mjölken. 
4. Dela degen jämnt mellan formerna. Grädda i 20-25 min. Låt svalna på plåten i 5 minuter och lyft sedan på ett galler. 
5. Gör frostingen: smält vitchokladen och låt den svalna. 
6. I en skål, vispa färskosten, mjuka smöret och vaniljen.
7. Tillsätt chokladen. Sätt i kylskåpet för ca. 30 minuter. 
8. Dekorera de svalna muffinssarna.

Detta resept grundar sig på Carla Bardis och Ting Morris bok, Chocolate - divine indulgence.

2 kommentarer:

  1. Våga bara ta bort denhär bloggen så har du en smått arg nattan efter dej ;)

    SvaraRadera
  2. hahah :D ja ska försöka ;)

    SvaraRadera