Problement med de flesta ostkakor är att de tar länge att göra och kräver en hel del arbete. Men jag anser att "it's worth an effort".
Ingredienser:
300 g digestive kex
125 g smör
600g färskost
150 g creme fraiche
4 dl socker
2 msk mjöl
4 ägg
3 msk vaniljsocker
1 msk citronsaft
200 g frysta hallon
Gör såhär:
1) Smält smöret och krossa kexen. Blanda ihop.
2) Klä en kakform (20 cm diameter) med bakplåtspapper på bottnet och tryck kex-smör blandningen på bottnet och kanterna. Sätt i kylskåpet.
3) Värm ugnen till 165 grader. Vispa osten och sockret till en jämn blandning. Tillsätt creme fraiche, mjöl, vanilj och citron.
4) Vispa i äggen 1 i taget.
5) Sprid ut hallonen på bottnet av kakformen, men spara lite av saften till senare. Häll ostblandningen i kakformen.
6) Gör ett önskat mönster på kakan med hallonsaften med hjälp av en tandpetare.
7) Grädda i ca 40 min och sänk sedan värmen till 100 grader. Låt stå i ugnen tills den inte mera är lös i mitten då man skakar på formen.
8) Låt svalna helt och sätt sedan i kylskåpet över natten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar