lördag 10 maj 2014

Cheesecake med hallon


Problement med de flesta ostkakor är att de tar länge att göra och kräver en hel del arbete. Men jag anser att "it's worth an effort". 

Ingredienser:

300 g digestive kex 
125 g smör

600g färskost 
150 g creme fraiche 
4 dl socker 
2 msk mjöl
4 ägg
3 msk vaniljsocker 
1 msk citronsaft 
200 g frysta hallon 

Gör såhär: 


1) Smält smöret och krossa kexen. Blanda ihop. 
2) Klä en kakform (20 cm diameter) med bakplåtspapper på bottnet och tryck kex-smör blandningen på bottnet och kanterna. Sätt i kylskåpet. 
3) Värm ugnen till 165 grader. Vispa osten och sockret till en jämn  blandning. Tillsätt creme fraiche, mjöl, vanilj och citron.
4) Vispa i äggen 1 i taget.
5) Sprid ut hallonen på bottnet av kakformen, men spara lite av saften till senare. Häll ostblandningen i kakformen.
6) Gör ett önskat mönster på kakan med hallonsaften med hjälp av en tandpetare. 
7) Grädda i ca 40 min och sänk sedan värmen till 100 grader. Låt stå i ugnen tills den inte mera är lös i mitten då man skakar på formen. 
8) Låt svalna helt och sätt sedan i kylskåpet över natten. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar