lördag 10 maj 2014

Muffins med vitchoklad och blåbär

Tips: ersätt blåbären med de bären du gillar bäst! 


Ingredienser: 

12 st:

3 ägg
1½ dl socker
4 dl vetemjöl 
1 tsk bakpulver 
100 g smör 
1 dl mjölk
200 g frusna blåber 
250 g hackad vitchoklad 


Gör såhär: 

1) Värm ugnen till 175 grader
2) Vispa socker och rumsvarmt smör pösigt och tillsätt äggen 1 i taget. 
3) Blanda bakpuvlret och mjölet med varandra och tillsätt i smeten tillsammans med mjölken. 
4) Häll i de frusna blåbären och vitchokladen och rör om. 
5) Dela smeten jämnt i 12 muffinsformar och grädda i ca. 10 min eller tills de är lite guldbruna. 
6) Låt svalna på galler. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar