lördag 22 november 2014

Macarons


Här är macaronsen jag lagade till en vän. Det är ljusröda vanilj macarons (receptet finns här) och kaffesmakande macarons med chokladfyllning (reseptet kommer senare). Macarons är alltså ursprungligen franska desserter som är gjorda på äggvita, florsocker och mandel. Färgen och smaken är helt upp till din fantasi! 

Macarons upplevs väldigt svåra att baka. Det som krävts för min del är tålamod och youtube-kunskap. Det har tagit flera satser och timmar för att få en helt-okej sats! Antingen fastnar de på plåten, blir alldeles för tjocka eller för hårda. Men övning ger färdighet. 

Det finns så otaliga mängder variationer av macarons att man inte blir trött på dem. Dessutom är de mycket dyra då man köper dem från butiken eller direkt från caféer. Jag betalade €6 för ingredienserna till ca 30st macarons. 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar