lördag 15 november 2014

Morotsfrallor





Knaprigt skal och saftigt inuti! Receptet ursprungligen från: tidningenhembakat.se

Ingredienser: 
25g jäst (1 påse torrjäst)
5dl vatten
2tsk salt
2 msk olja 
2 rivna morötter
3 dl rågmjöl
9dl vetemjöl 

Gör såhär: 
Värm vattnet till handvarmt och smula i jästen. Tillsätt salt och olja. Knåda i mjölen lite i taget och till sist tillsätt morotsskrapet. Låt degen jäsa i ca 1 h under bakningsduk.
Arbeta degen till en längd och dela den i 12 lika stora bitar och rulla dem till önskad form.
Låt bröden jäsa ännu 30 minuter på bakplåten under bakduk. Värm under tiden ugnen till 250 grader.
Pensla bröden med vatten och grädda ca 10 min, eller tills det inte mera fastnar deg på en provsticka.
Förvara i en sluten påse eller burk.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar