Min kära mamma älskar morotsbakelse och har i någon vecka frågat efter såna. Jag hade tänkt baka till morsdagen, men det blev lite ont om tid. Så här är reseptet som jag improviserade...
Ingredienser:
200g smör
2 dl socker
3 ägg
2 dl mjöl
1 tsk matsoda
1 tsk bakpulver
3 dl riven morot
1 msk kanel
Till fyllningen:
200 g färskost
2 msk citronsaft
2 dl florsocker
1. Värm ugnen till 175 grader och sätt ett bakplåtspapper i en 30 x 20 cm ugnsform.
2. Vispa det rumsvarma smöret med sockret pösigt. Tillsätt äggen en i taget. Blanda i mjölet, sodan och bakpulvret i en annan skål och sila i dem. Blanda väl. Riv moroten och blanda med kanelen. Tillsätt i smeten. Blanda.
3. Häll i ugnsformen och grädda i ca 30 min, eller tills en provstickan är ren. Låt svalna.
4. Gör fyllningen; vispa färskosten på låga varv och tillsätt resten av ingredienserna. Bred över morotskakan.
5. Låt stå i kylskåpet minst 12h, morostakakan blir mera saftig och smakar bättre nästa dag. Skär i fyrkanter och njut.
Tack älskling! Det var super gott...igen. 😊❤
SvaraRadera