tisdag 12 maj 2015

Morotsbakelser
























Min kära mamma älskar morotsbakelse och har i någon vecka frågat efter såna. Jag hade tänkt baka till morsdagen, men det blev lite ont om tid. Så här är reseptet som jag improviserade...

Ingredienser: 

200g smör
2 dl socker 
3 ägg 
2 dl mjöl 
1 tsk matsoda
1 tsk bakpulver
3 dl riven morot
1 msk kanel

Till fyllningen: 
200 g färskost
2 msk citronsaft 
2 dl florsocker

1. Värm ugnen till 175 grader och sätt ett bakplåtspapper i en 30 x 20 cm ugnsform. 
2. Vispa det rumsvarma smöret med sockret pösigt. Tillsätt äggen en i taget. Blanda i mjölet, sodan och bakpulvret i en annan skål och sila i dem. Blanda väl. Riv moroten och blanda med kanelen. Tillsätt i smeten. Blanda. 
3. Häll i ugnsformen och grädda i ca 30 min, eller tills en provstickan är ren. Låt svalna. 
4. Gör fyllningen; vispa färskosten på låga varv och tillsätt resten av ingredienserna. Bred över morotskakan. 
5. Låt stå i kylskåpet minst 12h, morostakakan blir mera saftig och smakar bättre nästa dag. Skär i fyrkanter och njut.




1 kommentar: